Avārijā uz Tallinas šosejas bojā gājusī ir "Hansabuss" autobusa pavadone

Jau ziņots, ka Igaunijas autobusa avārijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem no gūtajām traumām bojā gājusi 24 gadus veca sieviete.

Kā vēsta Igaunijas portāls Postimees.ee, autobuss Rīga - Tallina, kas izbrauca no Rīgas, pie Gaujas noslīdēja no ceļa un iegāzās grāvī. No gūtajām traumām negadījumā bojā gājusi firmas darbiniece, 24 gadus vecā autobusa pavadone Oksana. 

Negadījums noticis ap plkst.7.00, kad autobuss spēcīgā vēja un slidenā ceļa dēļ ieslīdējis grāvī.

Kā norādījis firmas Hansabuss priekšsēdētājs Nēme Tammiss, šis ir ļoti traģisks un skumjš notikums visam kolektīvam, jo jaunā meitene bijusi kolektīvā ļoti cienīta, laba darbiniece un labsirdīgs, atsaucīgs cilvēks, kura pavisam nesen paaugstināta amatā. 

Tammiss arī norādīja, ka autobusu vadījis šoferis ar 31 gadu ilgu darba pieredzi, bet, diemžēl, apledojušais ceļš, slapjais sniegs un spēcīgais sānvējšs ir bijuši notikušās avārijas iemesli.

Avarējušais autobuss VanHool, kas ražots 2008. gadā, tikai pirms nedēļas izgājis tehnisko apskati. Autobusam uzstādītas jaunas riepas ar pietiekoši dziļiem protektoriem, arī ātrums šajā gadījumā nav pārsniegts.

"Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušās kolēģes tuviniekiem un sniegsim visu nepieciešamo palīdzību Oksanas tuviniekiem, firma apmaksās visus bēru izdevums un nodrošinās psihologa palīdzību, gan Oksanas tuviniekiem, gan arī firmas darbiniekiem," norādīja Tammiss.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.