Rīgā bezpajumtnieks nožņaudz kolēģi, kura lasījusi pudeles viņa teritorijā

© Valsts policija

Šodien Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki aizturēja kādu 1980. gadā dzimušu vīrieti aizdomās par kādas bezpajumtnieces slepkavību. Vīrietis paskaidroja, ka viņam ar sievieti izcēlies konflikts, jo viņa esot meklējusi tukšās pudeles tajos atkritumos, kuros viņš parasti meklē.

Šā gada 22. augustā Praulienas ielā netālu no kādas dzīvojamās mājas atkritumu konteineriem tika atrasts sievietes līķis. Vēlāk likuma sargi konstatēja, ka bojā gājusī ir 1941. gadā dzimusi sieviete bez noteiktas dzīvesvietas, taču ekspertīzēs tika konstatēts, ka sieviete mirusi vardarbīgā nāvē – viņa tikusi nožņaugta.

Izmeklēšanas laikā Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieku nāca uz pēdām kādam 1980. gadā dzimušam bezpajumtniekam, kuru šodien, 25. oktobrī, likuma sargi aizturēja. Vīrietis savu vainu atzina un pastāstīja, ka liktenīgajā starp abiem izcēlies konflikts par to, kuram ir tiesības Praulienas ielas atkritumu konteineros meklēt pudeles. Aizdomās turētais atzina, ka nožņaudzis sievieti, jo uzskatījis, ka tikai viņš drīkstot izmantot konteinerus.

Policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka aizdomās turētais varētu būt vainojams arī citos noziegumos, tai skaitā laupīšanās, tādēļ likuma sargi aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietos no attēlos redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņu numuru 67086800 vai 110.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais