Liepājā "pasūta" uzņēmēja slepkavību

Aizdomās par kādas Liepājas uzņēmējas pasūtījuma slepkavības organizēšanu aizturētas divas jau iepriekš policijas redzeslokā nonākušas personas. Atsavināti ieroči un munīcija, informē Valsts policija.

Oktobra sākumā Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieku rīcībā nonāca informācija par to, ka tiek plānota kādas Liepājas uzņēmējas un viņas brāļa pasūtījuma slepkavība.

Veicot informācijas pārbaudi policija noskaidroja un 11.oktobrī, Liepājā aizturēja iespējamo aizdomās turamo personu – 32 gadus vecu vīrieti. Sadarbībā ar VP Kurzemes reģiona pārvaldes kriminālpolicijas darbiniekiem kratīšanas laikā aizturētajam piederošā garāžā tika atrasti un atsavināti seši dažādi šaujamieroči, kā arī vairāk nekā 1000 patronu. Turpinot izmeklēšanu, par līdzdalību minētās slepkavības organizēšanā Rīgā 16. oktobrī policija aizturēja kādu 44 gadus vecu vīrieti.

Abi aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, tad slepkavības organizēšanas iemesls ir bijis kāds civiltiesisks strīds starp cietušo un aizturētajām personām.

Policijā uzsākts kriminālprocessp ar slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, kas paredz sodu ar ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Vienam no aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, savukārt otram ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.