Suņi sakož savus iereibušos saimniekus

Aizvadītajā diennaktī bijuši vairāki gadījumi, kad suņi sakoduši savus iereibušos saimniekus, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Šādi gadījumi notikuši gan Rīgā, gan Latgalē. No sava suņa nācies ciest 21 gadu vecam vīrietim Latgalē un 32 gadus vecam vīrietim Rīgā.

Vidzemē kādu 85 gadus vecu sievieti sakodis kaimiņu suns, kad viņa to barojusi.

Aizvadītajā diennaktī Vidzemē vairāki iereibuši vīrieši - 48 un 22 gadus veci - iezāģējuši sev kājās.

Savukārt kāds 53 gadus vecs vīrietis Vidzemē, darbojoties ar akumulatoru, acīs iešļācis skābi. Viņš ar acu ķīmiskiem apdegumiem nogādāts slimnīcā Rīgā.

NMPD aizvadītajā diennaktī sniegusi palīdzību arī diviem gadu veciem bērniem Rīgā, no kuriem viens applaucējies ar karstu kafiju, otrs - ar karstu tēju.

Bijuši arī krimināla rakstura pārkāpumi: Kurzemē 31 gadu vecu vīrieti piekāvuši uz ielas, un viņš ar ribu lūzumiem, smadzeņu satricinājumu un ķermeņa sasitumiem nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē kāds 22 gadus vecs vīrietis kautiņa laukā sadurts.

Aizvadītajā diennaktī Rīgā 23 gadus veca sieviete dabūjusi elektrotraumu, darbojoties ar elektrisko tējkannu.

Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši vairāki gājēji un velosipēdisti, kuriem bija jāsniedz medicīniskā palīdzība. 37 gadus vecu vīrieti, kurš Latgalē gājis gar ceļa malu, aizķērusi automašīna, viņš guvis smadzeņu satricinājumu un nogādāts slimnīcā.

49 gadus vecu sievieti Zemgalē aizķērusi automašīna - viņa nogādāta slimnīcā ar kājas traumu un pēdas lūzumu.

Savukārt 33 gadus vecu velosipēdistu Latgalē aizķērusi automašīna, viņš guvis pleca lūzumu un smadzeņu satricinājumu.

Kopumā NMPD aizvadītajā diennaktī saņēmis 1278 izsaukumus, no tiem 196 gadījumos pacientiem bijušas dažādas traumas.

Latvijā

Pirms nedēļas klajā nāca Latvijas Televīzijas raidījuma “de facto” sižeti par saraksti starp tagad Polijā apcietināto Krievijas juristu Anatoliju Bļinovu un, visticamāk, Leonīdu Ņevzļinu, Izraēlā mītošo miljardieri, kurš ir naftas kompānijas “Jukos” bijušais vadības pārstāvis.

Svarīgākais