Kontrabandistiem atņem 1734 paciņas cigarešu

© VID muitas foto

Veicot kontroles pasākumus uz austrumu robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsušas mēģinājumus nelegāli Latvijā ievest 34 680 dažādu markas cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija noslēptas vilciena lokomotīvē, vieglo automašīnu konstrukcijās un ceļotāju personīgajās mantās.

Šodien, 2012.gada 17.oktobrī, Kārsavas muitas kontroles punktā (MKP), veicot pārbaudi pasažieru vilcienā Sanktpēterburga - Rīgu, VID muitas amatpersonas lokomotīvē konstatēja nedeklarētas cigaretes. Atbildot uz VID muitas amatpersonu jautājumu, vai ir deklarējamas preces, vilciena mašīnists un mašīnista palīgs paziņoja, ka deklarējamo preču nav. Tomēr kontroles gaitā, noņemot no sienas apgaismojuma lampas, konstatēts, ka aiz tām brīvajās konstrukciju vietās atrodas cigaretes. Lokomotīves mašīnists atzina, ka cigaretes pieder viņam. Tika izņemtas 8 800 „More” un „Business Class” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Vakar, 16.oktobrī, Grebņevas MKP, veicot vieglās automašīnas BMW muitas kontroli, tika konstatēts, ka salona grīdā zem priekšējiem paklājiem un priekšējo skaļruņu vietā noslēptas cigaretes. Pārbaudes rezultātā izņemtas 10 280 „Bayron” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Automašīnu vadīja 21 gadu vecs Latvijas pilsonis.

Savukārt otras automašīnas BMW kontroles gaitā VID muitas amatpersonas konstatēja priekšējā automašīnas spārnā aiz apšuvuma un automašīnu riepās noslēptas kopumā 14 820 „Bayron” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Automašīnu vadīja 31 gadu vecs Latvijas pilsonis. Vientuļu MKP veicot muitas kontroli, VID muitas amatpersonas zem 24 gadus veca Latvijas pilsoņa virsjakas konstatēja 200 „More” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

15.oktobrī Silenes MKP, veicot fizisko muitas kontroli automašīnai Volkswagen, muitas amatpersonas pasažieres, 51 gadus vecas Krievijas pilsones, personīgās mantās konstatēja no muitas kontroles slēptas 180 „Premjer” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Bet Vientuļu MKP, pārbaudot automašīnu Volkswagen, VID muitas amatpersonas pēc durvju demontāžas veikšanas izņēma 400,,Bayron” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu.

Svarīgākais