Bauskā naktī privātmājā ielauzušies laupītāji

Kādā privātmājā Bauskā nakts vidū ienākuši divi laupītāji, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Bauskā, Rīgas ielā, 15. oktobrī ap pulksten pustrijiem naktī kādā privātmājā, kuras durvis nebija aizslēgtas, ienākuši divi vīrieši. Viņu sejas sedza maskas, vīrieši sarunājās krievu valodā. Piedraudot 1957. gadā dzimušajai mājas iemītniecei, viņi lika tai atdot mobilo telefonu, paņēma 13 latus, kā arī automobiļa «Seat Ibiza» atslēgas. Ar tām laupītāji iedarbināja auto un aizbrauca. Cietusī nekavējoties par notikušo ziņoja policijai.

Veicot operatīvās darbības, Bauskas policisti konstatēja, ka vīrieši ar nolaupīto auto devušies Saulaines virzienā. Sākuši pakaļdzīšanos, policisti pie Saulaines mašīnu panāca. Laupītāji negribēja pakļauties policistu prasībām apstāties, tādēļ gaisā tika raidīts brīdinājuma šāviens. Pēc tā mašīna nobrauca no ceļa un apstājās.

Policija aizturēja divus vīriešus, Bauskas novada iedzīvotājus. Neskaidrojot aizturēto personības, tika konstatētas, ka abi vīrieši jau agrāk bijuši policijas redzeslokā. Pašlaik policija pārbauda abu personu iespējamo saistību ar citiem likumpārkāpumiem. Sākts kriminālprocess.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"