Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Oktobrī turpinās apsūdzēto pratināšanu nogalinātās VID darbinieces krimināllietā

© Valsts Policija

Šajā mēnesī vēl divās tiesas sēdēs Latgales apgabaltiesā turpināsies apsūdzēto nopratināšana krimināllietā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rēzeknes nodaļas darbinieces nolaupīšanu, spīdzināšanu, nogalināšanu un apzagšanu pirms diviem gadiem Rēzeknē, aģentūru LETA informēja tiesā.

Šodien tiesas sēde noritēja līdz vēlai pēcpusdienai un kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, apsūdzētie tiesai piesaka dažādus lūgumus, tādēļ lietas izskatīšana norit lēnāk.

Oktobrī lietu vēl paredzēts skatīti divās sēdēs – 22.oktobrī un 26.oktobrī. Pēc tam paredzēts, ka tiesas sēdes būs novembrī.

LETA jau ziņoja, ka apsūdzēto personu pratināšanu tiesa sāka septembra beigās. Patlaban minētajā lietā tiesa nopratinājusi cietušos un lieciniekus un pārbaudījusi pirmstiesas izmeklēšanas materiālus.

Minētā nozieguma pastrādāšanā apsūdzēti agrāk sodītie Jurijs Vjaznikovs, Oļegs Vlasovs un Aleksandrs Šijatijs. Apsūdzība viņiem celta pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas, 117.panta 4., 6., 8. un 10.punkta, 175.panta 4.daļas, 153.panta 3.daļas, 175.panta 4.daļas, 118.panta 3.punkta - par personas nolaupīšanu un slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Aizdomās turamie savu upuri nolaupījuši, kad viņa devusies no darba mājās. Noziedznieki iegrūduši sievieti automašīnā, aizsējuši viņai acis un aizveduši uz mežu, kur piesējuši pie koka un spīdzinājuši, lai noskaidrotu bankas karšu PIN kodus, vietas, kur sievietes mājās glabājas nauda un citas vērtīgas mantas, bet pēc tam sievieti nogalinājuši. Netālu no koka jau iepriekš bijusi izrakta bedre, kur nogalinātā sieviete aprakta.

Jau ziņots, ka 2010.gada 5.novembrī Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par to, ka bezvēsts pazudusi kāda 1949.gadā dzimusi sieviete.

Latgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki sāka kriminālprocesu. Tā izmeklēšanas gaitā 2011.gada 10.janvārī, veicot operatīvos pasākumus, Rīgā Latgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki kopā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālpolicijas izmeklēšanas pārvaldes un Rēzeknes iecirkņa darbiniekiem aizdomās par sievietes slepkavību aizturēja minētos vīriešus.

Tajā pašā dienā kratīšanu rezultātā Rīgā tika atrasti un izņemti lietiskie pierādījumi. 11.janvārī Rēzeknes novadā tika atrasts arī meklēšanā izsludinātās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vlasovs agrāk sodīts par slepkavību, par ko izcietis 12 gadu cietumsodu, Vjazņikovs - trīs reizes sodīts, pēdējo reizi par izspiešanu, Šijatijs - par ekonomiska rakstura noziegumiem.