Robežsargi par nelikumīgu robežas šķērsošanu aiztur sešus Gruzijas pilsoņus

Vakar Valsts robežsardzes amatpersonas par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu Kaplavas ciematā aizturēja sešus Gruzijas pilsoņus.

Daugavpils pārvaldes Kaplavas robežapsardzības nodaļas robežsargi, veicot valsts robežas apsekošanu, konstatēja pēdu nospiedumus, kas ved no Baltkrievijas Latvijas valsts iekšienē.

Nekavējoties tika uzsākta pārkāpēju iespējamo pārvietošanās virzienu pārbaude un valsts robežai pieguļošās teritorijas apsekošana.

Pārkāpēju meklēšanā iesaistot inspektoru - kinilogu ar dienesta suni, veicot apkārtnes novērošanu no gaisa, kā arī sadarbojoties ar vietējiem iedzīvotājiem, Kaplavas ciematā apmēram 300 metri no Krāslavas - Kaplavas ceļa pamestā ēkā tika aizturētas 6 kaukāza izcelsmes personas.

Pie personām tika konstatētas Gruzijas pilsoņu pases, kurās nebija derīgu Šengenas vīzu, turklāt vienam no Gruzijas pilsoņiem ir spēkā lielgums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā.

1975., 1978., diviem 1979., 1981. un 1991.gadā dzimušajiem vīriešiem par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un uzturēšanos Latvijā bez derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Šorīt, 9.oktobrī visi seši likumpārkāpēji nodoti Baltkrievijas kolēģiem.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais