Daugavpilī zelta ķēdīšu rāvējs grib atkal cietumā

Daugavpilī aizdomās par kāda 62 gadus veca vīrieša aplaupīšanu aizturēts kāds 22 gadus vecs vīrietis, kurš tikko atbrīvojies no ieslodzījuma.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, vīrietis likumpārkāpumu pastrādājis 5.oktobrī ap plkst.2 naktī Daugavpils centrā, blakus pilsētas autoostai, kad, pielietojot fizisku spēku, nolaupījis cietušajam somu un norāvis zelta ķēdīti.

Cietušais par notikušo nekavējoties paziņojis policijai. Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā policijas darbinieki jau pēc neilga laika aizturējuši aizdomās turamo personu, pie kura tika atrasta arī nolaupītā ķēdīte.

Aizdomās turamais tikai pirms divām nedēļām atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par laupīšanu un zādzību grupā.

Par notikušo sākts kriminālprocess, policija turpina izmeklēšanu. Tiesa aizturētajam piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Par laupīšanu, ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi laupīšanu, likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"