Rīgā drosmīgi aculiecinieki palīdz notvert mobilā tālruņa zagli

Piektdien Rīgā, Matīsa ielā kādai sievietei nepazīstams vīrietis, ejot garām, izrāva no rokām mobilo tālruni un metās bēgt.

Cietusī neapjuka, sāka skaļi saukt pēc palīdzības un skrēja pakaļ uzbrucējam. Notikušo pamanīja citi gājēji un sievietei palīgā devās trīs jaunieši, kuri arī sāka skriet pakaļ aizdomīgajam vīrietim.

Aizdomās turamais ieskrēja kādā mājas pagalmā, kur viņu notvēra cietusī sieviete un trīs jaunieši. Drīz vien policija saņēma izsaukumu un ieradās notikuma vietā. Aizdomās par mobilā tālruņa zādzību aizturēts 1992.gadā dzimis vīrietis. Pie viņa policija atrada zagto tālruni un atdeva tā likumīgajai īpašniecei.

Aizturētais jaunietis jau agrāk divas reizes tiesāts par likumpārkāpumiem. Pret viņu sākts kriminālprocess par zādzību.

Policija izsaka pateicību drosmīgajiem aculieciniekiem, kuru nepalika vienaldzīgi un palīdzēja notvert iespējamo likumpārkāpēju.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"