Ludzā aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturēts Čehijas pilsonis

Ludzā aizdomās par bruņotu laupīšanu veikalā policijas darbinieki aizturējuši kādu 1978.gadā dzimušu Čehijas pilsoni.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, 2.oktobrī ap pusdienlaiku Ludzā, kādā veikalā Latgales ielā, nenoskaidrots vīrietis ar nazim līdzīgu priekšmetu ievainojis pārdevēju kaklā un nolaupījis no plaukta cigarešu paciņu.

Pārdevējai pēc uzbrukuma bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība. Patlaban viņas dzīvībai briesmas nedraud.

Pēc notikušā policija sākusi kriminālprocesu. Veicot neatliekamos izmeklēšanas pasākumus, policijas darbinieki jau pēc neilga laika noskaidrojuši un aizdomās par šī sevišķi smagā nozieguma izdarīšanu aizturējusi minēto vīrieti.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizdomās turamajam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem. Rīt tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam. Izmeklēšana turpinās.

Līdz šim aizturētais vīrietis bija nonācis arī citu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"