Oktobrī tiesa skatīs krimināllietu par lietuvieša piekaušanu līdz nāvei uz prāmja "Romantika"

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šā gada 16.oktobrī plkst.12.30 paredzējusi izskatīt krimināllietu saistībā ar jūnijā notikušo traģēdiju uz prāmja "Romantika", kad līdz nāvei tika piekauts kāds 1960.gadā dzimis Lietuvas pilsonis.

Uz tiesas sola par lietuvieša smagu piekaušanu sēdīsies Ukrainas pilsonis Andrejs Popovs, liecina Tiesu informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Jau ziņots, ka naktī uz 21.jūniju uz pasažieru prāmja "Romantika", kas bija ceļā no Stokholmas uz Rīgu, noticis traģisks incidents, kura laikā līdz nāvei tika piekauts kāds Lietuvas pilsonis.

Kā aģentūra LETA iepriekš uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, 21.jūnija naktī kāds prāmja pasažieris vērsās pie kuģa apkalpes, stāstot, ka vienam no prāmja pasažieriem varētu būt nepieciešama mediķa aprūpe. Kuģa ārsts un apsardze nekavējoties ieradās uz norādīto vietu un konstatēja, ka 1960.gadā dzimušais pasažieris jau ir miris. Uzreiz pēc tam tika slēgta kajīte un apsargi aizturēja trīs aizdomās turētās personas.

Kad prāmis piestāja krastā, kuģa komanda aizturētos nodeva Rīgas policijai, kā arī nodrošināja visu nepieciešamo, lai policija varētu veikt notikuma vietas apskati.

Noskaidrots, ka vienā no kuģa kajītēm bija izcēlies konflikts starp trim Lietuvas pilsoņiem un vienu Ukrainas pilsoni. Saskaņā ar sākotnējo informāciju konflikta laikā Ukrainas pilsonis vairākas reizes iesita vienam no lietuviešiem, kurš no gūtajām traumām nomira.

Policijā tika sākts kriminālprocess, un 1979.gadā dzimušajam Ukrainas pilsonim tika piemērots aizdomās turētā statuss. Pārējie divi lietuvieši - 1979. un 1977.gadā dzimuši vīrieši - lietā figurē kā liecinieki.

Četrotne bija savstarpēji pazīstama, un visi dzīvo Lietuvā, bet strādā - Zviedrijā. Paziņas ar prāmi devās uz mājām.

Ukrainas pilsonis tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar minēto likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Apsūdzētā persona savu vainu ir atzinusi, un vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.