Rīgā ugunsgrēkā cieš divas pusaudzes

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.septembra plkst. 6:30 līdz 28.septembra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 26 izsaukumus.

Kopumā dzēsti pieci ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, nra.lv informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Vakar, plkst. 18:04, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Maskavas ielā, mājas piebūvē ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājas piebūve deg ar atklātu liesmu un tās jau ir pārmetušās arī uz dzīvojamo māju. No divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmā stāva ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 75 gadus vecu sievieti.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas bija izkļuvušas 12 un 13 gadus vecas meitenes, kuras bija saindējušās ar degšanas produktiem un tika hospitalizētas. Kopējā degšanas platība bija 44m2, no tiem piebūve dega 40m2 platībā. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Svarīgākais