Divu Daugavpils šosejas avārijā cietušo stāvoklis ir smags

© F64 Photo Agency

Autobusa un kravas automašīnas sadursmē agrā pirmdienas rītā uz Rīgas–Daugavpils šosejas, aiz Salaspils, uz apvedceļa Baltezers–Saulkalne uzbrauktuves, cieta 21 no 27 autobusa pasažieriem, 17 no tiem ievietoti slimnīcā.

Bērnu slimnīcā Rīgā pašlaik ārstējas pieci jaunieši, kuru veselības stāvokli mediķi vērtē kā apmierinošu, un jau šonedēļ viņus izrakstīs no slimnīcas, lai pusaudži varētu doties uz mājām Ukrainā. Savukārt divu vissmagāk cietušo pieaugušo, kuri ievietoti Rīgas Austrumu slimnīcā, situācija vērtējama kā stabila, bet smaga, Neatkarīgajai apliecināja slimnīcā.

Autobuss bija ceļā no Tallinas uz Ļvovu, avārijā, kas, kā vakar secināja policija, notikusi frontālās sadursmes rezultātā ar kravas automašīnu, cieta Ukrainas sambo cīņas sportisti, kuri brauca mājās no sacensībām. Avārijā cieta 11 ukraiņu jaunieši vecumā no 14 līdz 17 gadiem, pieci pieaugušie autobusa pasažieri, autobusa vadītājs un kravas automašīnas vadītājs – Polijas pilsonis. Avārijā cietušie atrodas divās slimnīcās, bet pārējie izmitināti Salaspils sabiedriskajā centrā, kur ir nodrošināta ēdināšana, medicīniskā aprūpe un saziņa ar radiniekiem Ukrainā. Ukrainas vēstniecība pašlaik organizē autobusu, lai sportistus nogādātu mājās.

Notikuma vietā strādāja astoņas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu brigādes, sniedzot palīdzību uz vietas un nogādājot cietušos uz divām Rīgas klīniskajām slimnīcām. Bērnu slimnīcā pašlaik ārstējas pieci jaunieši, kuri guvuši dažāda rakstura traumas. «Pacienti jūtas apmierinoši, un traumas nav vērtējamas kā smagas. Ārsti plāno šīs nedēļas laikā pusaudžus izrakstīt,» Neatkarīgajai pastāstīja Bērnu slimnīcas speciāliste Romēna Namniece. Savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā tika nogādāti 12 cietušie. Četri no tiem pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas jau tika izrakstīti no slimnīcas un, sagaidījuši Ukrainas vēstniecības pārstāvjus, slimnīcu atstāja. Seši cietušie ar dažādā veida traumām, sasitumiem turpina ārstēties stacionāra Gaiļezers nodaļās. «Divi cietušie ir guvuši nopietnus iekšējo orgānu un skeleta bojājumus un pēc operācijas atgūstas intensīvajā terapijā. Viņu veselības stāvoklis ir stabils, bet smags,» Neatkarīgajai atzina Rīgas Austrumu slimnīcas speciāliste Dace Kārkliņa.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais