Atkal mēģina nelegāli ievest valstī ap 29 tūkstošus cigarešu

Nedēļas nogalē veicot kontroli uz austrumu robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki novērsa mēģinājumus nelegāli Latvijā ievest 28 780 dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Kazahstānas akcīzes nodokļa markām, kas tika slēptas automašīnu konstrukcijās.

Piektdien, 2012.gada 21.septembrī, Terehovas muitas kontroles punktā veicot fizisko muitas kontroli automašīnai Audi, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka aiz automašīnas priekšējā paneļa, zem priekšējo un aizmugurējo durvju un aizmugurējo sēdekļu apšuvuma, kā arī bagāžas nodalījumā zem apšuvuma noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 21 800 "More", "Kiss", "Leningrad" un "Bayron" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Sestdien,  22.septembrī, Vientuļu muitas kontroles punktā, pārbaudot automašīnu Volkswagen Passat, zem gaisa spilvena vāka VID muitas amatpersonas konstatēja nedeklarētas 1 980 cigaretes "More" ar Krievijas akcīzes markām. Automašīnu vadīja 22 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Tajā pašā dienā Grebņevas muitas kontroles punktā, veicot fizisko muitas kontroli divām kravas automašīnām Mercedes Actros, ko vadīja 37 un 48 gadus veci Bulgārijas pilsoņi, VID muitas amatpersonas atklāja, ka abu automašīnu durvīs ir noslēptas cigaretes. Kopā tika izņemti 5 000 "Marlboro" un "Winston" markas cigarešu ar Kazahstānas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto automašīnu stāvlaukumos līdz attiecīgo lietu izskatīšanai.

Svarīgākais