Divreiz mēģina aizdedzināt Krāslavas slimnīcas rentgena kabineta telpas

Aizvadītajā nedēļā reģistrēti divi mēģinājumi aizdedzināt Krāslavas slimnīcas rentgena kabineta telpas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Noziedzīgi nodarījumi izdarīti naktī uz 18.septembri un naktī uz 21.septembri, kad, izsitot logam stiklu, telpās tikušas iemestas pudeles ar degmaisījumu. Ja pirmajā reizē ugunsgrēka izplatību visai ātri izdevies novērst, tad otrajā reizē cietis gan rentgena kabinets, gan vairāki blakus kabineti, gan arī slimnīcas augšējie stāvi. Ugunsgrēkā slimnīcai nodarīts nopietns materiālais zaudējums.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu.

Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Policija lūdz visus, kam ir jebkāda informācija par notikušo, kas varētu būt noderīga izmeklēšanai vai kā citādi palīdzēt noskaidrot vainīgās personas, vērsties policijā, zvanot pa tālruni 65403302, 65603403, 110 vai arī atstāt savu ziņojumu anonīmajā uzticības tālrunī 65403399, skaidri un saprotami nosaucot zināmo informāciju.

Policija garantē anonimitāti.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais