Naktī ugunsgrēks izpostījis saimniecību Krāslavas novadā

Aizvadītajā naktī ugunsgrēks izpostījis kādu saimniecību Krāslavas novada Skaistas pagastā. Daļēji nodegusi saimniecības ēka, garāža un vasaras virtuve, kā arī dārga tehnika kurināmo brikešu ražošanai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere, naktī uz ceturtdienu plkst.1.05 dienests saņēma informāciju, ka Krāslavas novada Skaistas pagastā izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka un kūts, turklāt saimniecības ēkai jau bija iebrucis jumts.

Pagalmā dažādas ēkas apmēram 500 kvadrātmetru platībā bija izvietotas zem viena jumta, tādēļ uguns liesmas draudēja pārmesties uz visām ēkām. Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt siena šķūni ar sienu, taču uguns nodarīja postījumus saimniecības ēkai, nojumei, garāžai un vasaras virtuvei. Kopumā liesmas plosījās 280 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēju darbu atviegloja fakts, ka netālu no degošajām ēkām bija divi dīķi, līdz ar to nevajadzēja meklēt ūdens ņemšanas vietu, kad dienesta autocisternas bija tukšas.

Mājas saimnieki šovasar bija iegādājušies ierīces, lai ražotu kurināmās briketes, un tikai pirms pāris dienām sākuši to darīt. Tomēr liesmas jaunās iekārtas pilnībā nopostīja.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidro Valsts policija, tikmēr ugunsdzēsēji neizslēdz varbūtību, ka nelaimē vainojams īssavienojums. Īsi pirms ugunsgrēka izcelšanās bijis arī negaiss, tāpēc var gadīties, ka nelaime izcēlusies no zibens spēriena.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais