Rīgā atsavināts liels daudzums nelegālo cigarešu un alkohola

Divu dienu laikā Rīgā policijas darbinieki atraduši un atsavinājuši 13 500 nelegālas cigarešu paciņas un aptuveni 500 litrus nelegāla alkohola.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, 12.novembrī sankcionētas kratīšanas laikā divos dzīvokļos kādā namā Ķemeru ielā policijas darbinieki atrada 10 000 cigarešu paciņas ar Krievijas akcīzes markām, kā arī 500 litrus alkohola - tīra un atšķaidīta spirta, kā arī kandžas.

Par šo faktu sākts kriminālprocess un aizturētas trīs personas. Vienai personai piemērots drošības līdzeklis - arests, bet pārējām divām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Savukārt 11.novembrī kādā garāžu kooperatīvā Maskavas ielā policijas darbinieki aizturēja vīrieti, kura garāžā atrada 3 500 cigarešu paciņas ar Krievijas akcīzes markām.

Pret vainīgo personu sākts kriminālprocess.

Latvijā

Līdz 2028.gada 31.decembrim svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem paredzēts piemērot samazinātu 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai virzītie grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā.

Svarīgākais