Aizdomās par līdzdalību cigarešu kontrabandā robežsargi aiztur savu kolēģi

Naktī uz svētdienu Alūksnes novadā aizdomās par 299 000 kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā robežsargi aizturējuši četras personas. Viens no aizturētajiem ir robežsargs, kurš, iespējams, līdzdarbojies kontrabandas shēmā.

Kā informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone, naktī uz 16.septembri Aizgāršas robežapsardzības nodaļas robežuzraudzības iecirknī uz valsts nozīmes ceļa robežsargi saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēja divus grupas locekļus - 1975.un 1978.gadā dzimušus vīriešus ar automašīnu "Opel Astra".

Pēc dažām stundām pierobežas joslā robežsargi pamanīja arī automašīnu "Chrysler Grand Voyager", kurā bija ievietoti 299 000 kontrabandas cigarešu. Brītiņu vēlāk izdevās aizturēt šīs automašīnas īpašnieku - 1971.gadā dzimušu Latvijas pilsoni.

Savukārt uz aizdomu pamata par līdzdalību kontrabandas cigarešu pārvietošanā pāri valsts robežai tika aizturēta arī viena VRS amatpersona, informēja Pētersone.

Kopumā robežsargi aizturēja četru personu grupu un izņēma 299 000 dažādu marku cigarešu ar Krievijas akcīzes markām. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par kontrabandu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Svarīgākais