Aizdomās par desmitiem tūkstošu latu vērtas tehnikas zādzību aizturētas vairākas personas

27.martā Alūksnes novadā Veclaicenes pagastā no karjera tika nozagts 2007. gada izlaiduma frontālais iekrāvējs KATERPILLAR 98 500 latu vērtībā. Savukārt 14.septembrī policija saņēma informāciju, ka nakts laikā Gulbenē Ābeļu ielā nozagts teleskopiskais pacēlājs DINO 260XT, radot īpašniekiem zaudējumus 47 000 latu apmērā.

Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšanas laikā aizdomās par zādzības izdarīšanu aizturētas vairākas personas, Gulbenes novada iedzīvotāji. Nozagtais pacēlājs izņemts, izmeklēšana uzsāktajā kriminālprocesā turpinās.

Kā informē Vidzemes reģiona Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Raimonds Kronbergs, abas tehnikas vienības atrastas Gulbenes novadā, kur bija noslēptas teritorijā, kas pieder vietējiem zemniekiem. Policija noskaidro, kāda bijusi lauksaimnieku saistība ar zādzību gadījumiem un vai abas zādzības ir savstarpēji saistītas.

Policija pateicas iedzīvotājiem, kas nepalika vienaldzīgi un sniedza informāciju, kas palīdzēja izmeklēšanā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais