Rīgā noķer lifta spoļu zagli

14.septembrī Rīgas policijas darbinieki aizturēja kādu vīrieti aizdomās par lifta spoļu zādzībām.

Pie vīrieša policisti atrada instrumentus, ar kuriem, iespējams, aizdomās turamais veicis vairāk nekā desmit lifta spoļu zādzības no daudzdzīvokļu namiem Mežciemā.

Pēdējo mēnešu laikā policija reģistrējusi vairākas liftu spoļu zādzības Rīgas teritorijā. Rīgas policisti sadarbībā ar kriminālpolicijas darbiniekiem 14.septembra naktī veica pārbaudi vairākās Mežciema daudzdzīvokļu ēkās. Vienā no namiem policisti pamanīja, ka ir uzlauzta liftu telpa. Turpinot darbu, likumsargi pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti un aizturēja viņu.

Policisti pie 1981.gadā dzimušā vīrieša atrada vairākus instrumentus ar kuriem, iespējams, aizdomās turamais uzlauza lifta telpu ar mērķi nozagt lifta spoles, kuras vēlāk nodot krāsainā metāla uzpirkšanas vietā.

Rīgas policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais veicis vairākus desmitus šāda veida zādzības ilgākā laika posmā Mežciema mikrorajonā. Aizdomās turamais jau agrāk nonācis policijas redzeslokā.

Par notikušo Rīgas policijā sākts kriminālprocess par zādzību ar ielaušanos. Sestdien tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu - aizturētajam vīrietim. Policisti turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu vai vīrietis nav vainojams citos līdzīgos noziegumos.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais