Oktobrī tiesa skatīs lietu par vīrieša noslepkavošanu pie kluba "Melnā piektdiena"

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 29.oktobrī plkst.10 paredzējusi skatīt lietu, kurā par 1984.gadā dzimuša vīrieša nošaušanu pagājušā gada rudenī Rīgā, pie naktskluba "Melnā piektdiena", apsūdzēts 1982.gadā dzimušais Alfrēds Guže, liecina Tiesu informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 17.septembra naktī ap plkst.3 Brīvības ielā, netālu no naktskluba "Melnā piektdiena", tika nošauts 1984.gadā dzimis vīrietis. Saistībā ar notikušo Valsts policijā tika sākts kriminālprocess par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Noziedznieks vairākas reizes izšāvis vīrieša virzienā un no notikuma vietas aizbēga, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Ievainotais no vairākām šautām brūcēm mira.

Dažas dienas vēlāk - 21.septembrī - aizdomās par slepkavības izdarīšanu tika aizturēts toreiz 29 gadus vecs vīrietis, kurš agrāk bijis vairākkārt tiesāts par zādzībām un laupīšanām. 1982.gadā dzimušais vīrietis aizturēts kādā dzīvoklī Rīgā.

Tiesai Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova lietu nodeva jau šā gada martā. 30 gadus vecais vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību. Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Slepkavībā tika izmantota pārtaisīta pistole un paštaisītas patronas. Apsūdzētais atzīst savas faktiskās darbības, taču norāda uz to, ka viņam nav bijis nodoma nogalināt.

Apsūdzētais atrodas apcietinājumā un minētā lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.