Bauskas novadā aizturēts kontrabandistu grupējums, kurā darbojies arī viens policists

Bauskas novadā par nelegālas degvielas, alkohola un cigarešu izplatīšanu aizturēta četru vīriešu grupa, kurā ir arī viens policijas darbinieks, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Minētās personas aizturējuši VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Bauskas iecirkņa darbiniekiem, izmeklējot nelikumīgas akcizēto preču aprites lietu.

Sankcionētās kratīšanas laikā Bauskas novadā policijas darbinieki atsavinājuši 338 800 dažādu marku cigarešu, 316 litrus nelegālā alkohola, kurš bija pildīts dažādu tilpumu pudelēs, kā arī trīs tonnas degvielas.

Aizturētās personas ievietotas īslaicīgā aizturēšanas vietā, un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas - par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, par ko likums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīts, vai personas nav iesaistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais