Saldus novadā avārijā cietis motociklists

Vakar Saldus novadā avārijā cietis kāds 23 gadus vecs motocikla vadītājs.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Rumbas pagastā uz vietējas nozīmes ceļa 1989.gadā dzimis vīrietis apgāzies, braucot ar motociklu "Kawasaki". Cietušais motocikla vadītājs ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Ventspils novada Popes pagastā, uz autoceļa Ventspils-Rīga, 1974.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Mercedes-Benz E220" sadūrās ar automašīnu "Mercedes-Benz A160", kura stāvēja uz brauktuves. Avārijā cieta automašīnas pasažieris, 1979.gadā dzimis vīrietis, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 69 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 15 cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 29 avārijas, kurās cietuši četri cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 42 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu, 21 no tiem bija autovadītājs, 21 - velosipēdu un motorolleru vadītājs. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēts 21 transportlīdzekļu vadītājs - 12 autovadītāji un deviņi velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais