Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos cieš divi cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus. Kopumā dzēsti 36 ugunsgrēki, veikti 37 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki.

Vakar, plkst.18:19, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Augusta Deglava ielā, daudzstāvu dzīvojamajā mājā dzīvoklī ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no četrstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva nāk dūmi. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg gāzes plīts virsma 1,5m2 platībā un atrada apmēram 30 gadus vecu ugunsgrēkā cietušu vīrieti.

Vakar, plkst.21:19, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, Tabores ielā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva guļamistabā deg matracis 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 61 gadu vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem.

Sestdienas vakarā, plkst.20:59, VUGD saņēma zvanu no diviem cilvēkiem, kas bija apmaldījušies Ogres novada Ķeipenes pagasta mežā. Ugunsdzēsēji glābēji, sazinoties ar šiem cilvēkiem telefoniski, kā arī iesaistot cilvēku, kas sēņotājus bija aizvedis līdz mežam, nokļuva līdz vietai, kur sēņotāji iegāja mežā. Pēc tam ugunsdzēsēji glābēji ar automašīnas skaņas un gaismas signāla palīdzību norādīja cilvēkiem savu atrašanās vietu. Kad cilvēki sadzirdēja skaņas signālu, divi ugunsdzēsēji glābēji ar lukturiem devās dziļām mežā un sēņotājus atrada. Meklēšanas darbi sekmīgi noslēdzās ap pusnakti.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais