Rīgā aiztur vīrietis aizdomās par zādzībām no celtniecības objektiem

Šīs nedēļas sākumā likumsargi aizturēja kādu vīrieti aizdomās par dažādu celtniecības instrumentu zādzību no būvobjekta celtniecības vagoniņiem Maskavas ielas rajonā. Policijai ir aizdomas, ka aizturētais veicis līdzīgas zādzības arī citās būvniecības vietās Rīgā.

Otrdien Rīgā kādā būvdarbu teritorijā Maskavas ielas rajonā darbinieki pamanīja aizdomīgu vīrieti, kurš rosījās pa celtniecības vagoniņiem un ziņoja par to policijai. Notikuma vietā likumsargi aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti un secināja, ka viņš mēģinājis nozagt vairākus vērtīgus celtniecības instrumentus.

Aizdomās turamais vīrietis savu vainu zādzībā atzina. Viņš jau agrāk sodīts par dažādiem likumpārkāpumiem.

Pret aizturēto vīrieti policijā sākts kriminālprocess par zādzību un turpinās izmeklēšana. Rīgas policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka attēlā redzamais vīrietis veicis līdzīgas zādzības no būvobjektiem, tādēļ lūdz atsaukties citus cietušos, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086800, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais