Aizkraukles pagastā apgāžoties traktoram, iet bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.septembra plkst. 6:30 līdz 7.septembra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus. Kopumā dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Vakar, plkst. 14:49, VUGD saņēma informāciju, ka Aizkraukles pagastā ir apgāzies traktors un, iespējams, zem tā ir cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka traktors ir uz jumta apgāzies dīķī. Zem traktora ugunsdzēsēji glābēji atrada bojā gājušu apmēram 50 gadus vecu vīrieti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību divām nelaimē nokļuvušām govīm. Vakar no rīta, plkst. 07:02, VUGD saņēma informāciju, ka Kuldīgas novada, Rendas pagastā, vircas bedrē ir iekritusi govs. Ugunsdzēsēji glābēji ar virves palīdzību govi izcēla no vircas bedres un nodeva saimniekiem. Savukārt, Kārsavas novada, Mežvidu pagastā, govs bija iekritusi akā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka govs ir iekritusi vecā, neizmantotā akā. Apliekot virvi ap govi, ugunsdzēsēji glābēji viņu izcēla no akas.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais