Par dzīvokļa saimnieka slepkavību Rīgas centrā aizturēti četri vīrieši

Policijai izdevies aizturēt četrus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par slepkavību, nogalinot kāda dzīvokļa saimnieku.

LETA jau ziņoja, ka svētdien pa dienu vienā no Aristida Briāna ielas daudzdzīvokļu namiem ielauzās četri vīrieši, nogalināja dzīvokļa īpašnieku un aiznesa no dzīvokļa visas vērtīgākās mantas.

Patlaban policija vīriešus ir aizturējusi un divi no viņiem jau ir apcietināti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Svētdien, 2.septembrī, neilgi pirms pusnakts policijas darbinieki kādā dzīvoklī Briāna ielā atrada 59 gadus veca vīrieša līķi ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm - vīrietim bija durta brūce sirds apvidū. Bija arī skaidri redzams, ka no dzīvokļa pazudušas vairākas mantas.

Pārmeklējot apkārtni, policisti netālu no dzīvojamās mājas atrada nazi, kurš, visticamāk, tika izmantots, lai veiktu šo noziegumu. Izmeklēšanas gaitā jau nākamajā dienā likumsargiem izdevās noskaidrot un aizturēt četrus agrāk sodītus vīriešus, kuri savu vainu noziegumā atzina.

Aizturētie pastāstīja, ka viens no viņiem pazina upuri, tādēļ 2.septembra pēcpusdienā dzīvoklī viņiem izdevās iekļūt, izmantojot uzticību. Kad bija nokļuvuši telpās, vīrieši piekāva 59 gadus veco dzīvokļa saimnieku, un vēlāk viens no viņiem padzīvojušajam kungam atņēma dzīvību, iedurot nazi sirdī.

Aizdomās turētie atzina, ka pēc slepkavības izdarīšanas kopīgi no dzīvokļa aiznesuši vērtīgākās mantas un, ejot prom, aizslēguši durvis. Tomēr vēlāk, kad jau bija iestājusies tumsa, viņi nolēma atgriezties dzīvoklī, lai aiznestu pārējās mantas. Tā kā atslēgu uzbrucēji bija pazaudējuši, viņi uzlauza dzīvokļa durvis un apzaga to vēlreiz.

Patlaban lielāko daļu mantu izmeklētājiem ir izdevies atgūt, un divi no aizdomās turētajiem - 1970. un 1975.gadā dzimušie - ar tiesas lēmumu jau apcietināti. Abiem pārējiem, kuri dzimuši 1976. un 1984. gadā, drošības līdzeklis vēl nav piemērots, taču arī viņiem policija lūgs tiesu piemērot apcietinājumu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10.punkta - par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais