Autovadītājs vairāk nekā desmit reizes uzpilda degvielu un aizbēg

Pagājušajā nedēļā Rīgas policijas darbinieki aizturēja kādu 22 gadus vecu vīrieti aizdomās par degvielas zādzībām no uzpildes stacijām. Aizdomās turamais, izmantojot zagtas automašīnu numurzīmes, uzpildīja degvielu vairāk nekā desmit reizes un aizbrauca nesamaksājot.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte informē, ka Rīgas reģiona policijas darbinieki sadarbībā ar kādas degvielas uzpildes stacijas (DUS) apsardzes darbiniekiem veica izmeklēšanas darbības un augusta beigās aizturēja 1990.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par degvielas zādzībām no DUS.

Aizdomās turamais, iespējams, veicis vairāk nekā desmit degvielas zādzības no DUS. Visas zādzības pastrādātas ar dažādām automašīnām un zagtām numurzīmēm. DUS radīts vairāk nekā 1000 latu zaudējums.

Aizturētais savu vainu degvielas zādzībās atzīst. Viņš agrāk nav sodīts. Tiesa aizdomās turamajam piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Tikmēr Rīgas policijā sākti kriminālprocesi par zādzībām un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai aizdomās turamais nav vainojams arī citās līdzīgās zādzībās.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais