Pirmajā skolas dienā pie skolas Aucē atrod lādiņu

Šodien Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa saņēma izsaukumu uz Auci, kur aptuveni 500 metrus no skolas un 30 metrus no dzelzceļa sliedēm tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets.

Notikumu vietā karavīri atrada 88 milimetru artilērijas lādiņu, kuru neitralizēja tuvējā karjerā.

Neilgi pēc tam NMN karavīru grupa saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur uz 18. novembra un Grodņas ielu remontu atvestajā zemes kravā tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets. NMN speciālisti ir devušies uz notikumu vietu.

Auces novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sarmīte Šmite aģentūru LETA informēja, ka atradums netraucēja pirmās skolas dienas norisei Auces vidusskolā. Skolā netika izsludināta evakuācija un pat netika izvērtēta tās nepieciešamība, jo nedz pašvaldība, nedz skola nebija informēta par atradumu.

Šmite pauda sašutumu, ka Aizsardzības ministrija par notikušo vispirms informējusi medijus, bet Aucē par atradumu nav paziņots nedz skolai, kuras apkaimē atrada sprādzienbīstamo priekšmetu, nedz pašvaldībai. "Ja atrod kādu lādiņu, pirmos taču būtu jāinformē konkrētās apkaimes iemītniekus," sprieda Šmite.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais