Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija šodien īpaši uzraudzīs jauniešu pulcēšanās vietas un tirgotājus

Šodien, kad Latvijā sākas kārtējais mācību gads un kā ik gadu jaunieši šo dienu vēlas atzīmēt, policija sola pastiprināti uzraudzīt jauniešu pulcēšanās vietas, kā arī raudzīties, lai tirgotāji viņiem nepārdotu alkoholiskos dzērienus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA norādīja, ka, kā katru gadu, RRP sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju (RPP) pirmajā mācību nedēļā pievērsīs pastiprinātu uzmanību jauniešu pulcēšanās vietām, skolu teritorijām, kā arī kontrolēs, vai pie mācību iestādēm tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums.

Saskaņā ar Rīgas domes rīkojumu no šodienas līdz 9.septembrim pie Rīgas mācību iestādēm ieteicamais braukšanas ātrums ir 30 kilometri stundā, tādēļ arī to apkārtnē patrulēs policija. Arī fotoradaru dislokācija būs pietuvināta mācību iestādēm.

Papildus policija veiks arī reidus izklaides vietās un alkohola tirdzniecības vietās, kur policijas darbinieki sekos līdzi tam, lai skolēni nelietotu alkoholiskos dzērienus vai citas apreibinošas vielas un viņiem šīs vielas arī netiktu tirgotas.

Arī pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane aģentūru LETA informēja, ka jaunajam mācību gadam tuvojoties, RPP jau kopš augusta vidus pilsētā veic aktīvu darbu, pastiprinātu uzmanību gan patruļās, gan reidos pievēršot izklaides un jauniešu pulcēšanās vietām un arī tirdzniecības vietām. Visdažādākajos pasākumos policija uzrunā bērnus un jauniešus, lai atgādinātu par būtiskāko pašu drošībai, skolas laikam sākoties.

Pašvaldības policijas patrulēšanas maršrutos pilsētā iekļautas jauniešu iecienītas izklaides un pulcēšanās vietas - iekškvartāli, parki, aktīvās atpūtas zonas un mācību iestāžu teritorijas, kuras apsekojot, policijas darbinieki raugās, lai jauniešu nodarbes un pēdējo brīvdienu pavadīšanas veidi būtu saskaņā ar likuma normām, netraucētu un neapdraudētu apkārtējos un jauniešus pašus.

Lai kontrolētu tabakas un alkohola izstrādājumu tirdzniecības ierobežojumu ievērošanu, jau kopš augusta sākuma tiek apsekotas arī tirdzniecības vietas. Šo apsekojumu laikā tirdzniecības vietu darbinieki tiek informēti un tirgotājiem atkārtoti tiek atgādināts par likumā noteikto kārtību un atbildību, kas iestājas, tirgojot alkoholu un tabakas izstrādājumus nepilngadīgām personām.

RPP Ceļu policijas pārvaldes darbinieki ir apsekojuši ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu - drošības barjeru, ceļa zīmju un ceļa apzīmējumu stāvokli pie Rīgas skolām. Par konstatētajiem trūkumiem un trūkstošo elementu nekavējošu atjaunošanas nepieciešamību ir informēts Rīgas domes Satiksmes departaments.

Sākot no šodienas, kas ir pirmā skolas diena, nu jau tradicionāli patruļu darbu pie visām 119 Rīgas mācību iestādēm sāks pašvaldības policijas darbinieki, kuru ziņā ir sabiedriskās kārtības uzraudzīšana pie skolām un to apkārtnē.