Par vairākām zādzībām Viļakā aiztur sešus pusaudžus

Par vairākām zādzībām Viļakā policijas darbinieki aizturējuši sešus 1997., 1998. un 1999.gadā dzimušus pusaudžus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, nepilngadīgie likumpārkāpēji aizturēti 28.augustā.

Aizturētie tiek turēti aizdomās par vismaz sešu noziegumu izdarīšanu, tai skaitā par bijušās degvielas uzpildes stacijas ēkas izdemolēšanu, zādzību no neapdzīvotas mājas, kā arī zādzībām ar iekļūšanu no vairākiem veikaliem un aptiekas.

Jaunieši uzdarbojušies, sākot no šā gada aprīļa līdz brīdim, kamēr policija apturējusi viņu prettiesiskās darbības.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sākti kriminālprocesi gan pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzībām ar iekļūšanu, gan Krimināllikuma 185.panta 1.daļas - par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Policija turpina izmeklēšanu, kā arī pārbauda aizturēto personu saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais