Muitnieki konfiscē zagtus pulksteņus un juvelierizstrādājumus 62000 latu vērtībā

© VID muitas foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, 2012.gada 19.augustā veicot no Zviedrijas ienākuša prāmja nobraucošo vieglo automašīnu kontroli, Lietuvas pilsoņa vadītas automašīnas rezerves riteņa riepā un autovadītāja ceļojumu somā konstatēja, visticamāk, zagtus juvelierizstrādājumus un rokas pulksteņus, kuru kopējā vērtība pārsniedz 62 tūkstošus latu.

Bagāžā tika konstatēti arī laužņi, knaibles, dažādas paštaisītas ierīces, kā arī sejas maska.

2012.gada 19.augustā Ventspils ostā VID muitas amatpersonas veica no Zviedrijas ienākušā prāmja nobraucošo vieglo automašīnu kontroli. Kāda Lietuvā reģistrēta vieglā automašīna VW Golf, kurā pārvietojās divi 22 un 23 gadus veci Lietuvas Republikas pilsoņi, tika novirzīta padziļinātai kontrolei, jo VID darba suņi automašīnas salonā esošajā ceļojumu somā un rezerves ritenī apzīmēja narkotisko vielu klātbūtni.

Apskatot automašīnas rezerves riteņa riepu, VID muitas amatpersonas pamainīja, ka riepa vienā pusē ir iegriezta. Pārbaudot to tuvāk, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka riepā atrodas apdrukātos papīra vīstokļos ietīti rokas pulksteņi un gredzeni, bet no autovadītāja ceļojuma somas tika izņemti vairāki dārglietu komplekti (ķēdīte ar kulonu un gredzenu), rokas pulksteņi un gredzeni ar akmeņiem. Narkotiskās vielas netika konstatētas, taču, iespējams, paslēptie priekšmeti ir bijuši saskarē ar narkotiskajām vielām to iepakošanas laikā.

Savukārt automašīnas bagāžā atradās laužņi, knaibles un dažādas paštaisītas ierīces, kā arī sejas maska, kas liecina par to, ka automašīnā esošie juvelierizstrādājumi, visticamāk, iegūti nelikumīgā ceļā.

Kopumā tika izņemtas 242 vienības, iespējams, zagtu rokas pulksteņu un juvelierizstrādājumu, kuru kopējā vērtība pārsniedz 62 000 latu. Par atklāto pārkāpumu 2012.gada 20.augustā VID Muitas kriminālpārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 3.daļu[1], abas personas aizturētas un kopš 2012.gada 22.augusta Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa tām piemērojusi drošības līdzeklis – apcietinājumu.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.