Zemgalē aiztur dīzeļdegvielas zagļu grupu

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus sakarā ar dīzeļdegvielas zādzībām no tālbraucēju automašīnām, Valsts policija nedēļas nogalē Iecavas novadā aizturējusi trīs personu grupu,informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Aizturēšanu veica VP ZRP Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar VP Zemgales reģiona pārvaldes kriminālpolicijas biroja darbiniekiem.

Trīs aizdomās turamās personas tika aizturētas aizvadītās nedēļas nogalē Iecavas novadā, kad no automašīnas degvielas tvertnes tika zagta dīzeļdegviela.

Veicot sankcionētu kratīšanu aizturēto dzīvesvietās tika izņemtas vairākas plastmasas kannas, pildītas ar dīzeļdegvielu, kā arī ierīces ar kurām veiktas noziedzīgās darbības

Aizturētām personām, kuras iepriekš tiesātas, piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, par ko likums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta aizturēto personu iespējamā saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais