Ventspilī sieviete uzdodas par ziedojumu vācēju baznīcai un apzog sirmgalvi

Vakar ap plkst.13 Ventspilī, kādā dzīvoklī Lielajā prospektā, apzagta 1925.gadā dzimusi sieviete, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Pie sirmgalves ieradusies kāda nepazīstama sieviete un lūgusi ziedojumu baznīcai. Pēc sievietes viesošanās sirmgalve atklāja, ka viņai no dzīvokļa pazudis naudas maks ar 150 latiem. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180.panta 1.daļas - par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos.

Policija uzsver, ka pēdējā laikā Latvijā, īpaši Kurzemē, aktivizējušies krāpnieki. Kaut arī Liepājas policijas iecirknī nav saņemts oficiāls iesniegums par šādu faktu, policijas rīcībā ir informācija, ka, iespējams, šādi krāpnieki uzrunā cilvēkus arī Liepājas ielās un mājās.

Savukārt Kuldīgā un Ventspilī reģistrēti iesniegumi no cietušajām personām. Vairākas Latvijas vietās konstatēti gadījumi, kad romu tautības sievietes ciemojušās pie sirmgalvjiem, uzdodoties par dziedniecēm, sociālajām darbiniecēm vai ziedojumu vācējām, informēja Knīse.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neielaisties sarunās ar nepazīstamām personām, kā arī nelaist svešiniekus savos mājokļos.