Policija Siguldā aiztur velosipēda zagli

Vakar Siguldas pilsētā kādam nepilngadīgajam tika nozagts velosipēds. Drīz pēc izsaukuma likumsargi aizturēja kādu vīrieti aizdomās par šīs zādzības veikšanu.

23.augusta pēcpusdienā Rīgas reģiona policijas darbinieki saņēma informāciju, ka Siguldā kādam nepilngadīgajam nozagts velosipēds, kurš bija atstāts nepieslēgts un bez uzraudzības. Cietušais raksturoja velosipēda pazīmes un Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar pašvaldības policiju, pārmeklējot tuvāko apkārtni, pamanīja iespējamo zagli ar zagto velosipēdu.

Likumsargi aizturēja 1992.gadā dzimušu jaunieti aizdomās par zādzību. Viņš jau agrāk nonācis policijas redzeslokā. Pret aizturēto sākts kriminālprocess un policija turpina izmeklēšanu.

Rīgas policijas darbinieki atgādina iedzīvotājiem uzmanīties un neatstāt velosipēdus nepieslēgtus un izmantot drošus veloslēgus. Kā arī policisti aicina vecākus atgādināt bērniem neatstāt velosipēdus bez uzraudzības.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais