Policija aiztur divus jauniešu par vecas automašīnas zādzību

Vakar, 23.augustā Lielvārdē Ceļu policijas darbinieki aizturēja divus jauniešus aizdomās par automašīnas Volkswagen Jetta zādzību Ogrē.

Ceturtdien Lielvārdē Ceļu policisti apturēja kādu 1984. gada izlaiduma automašīnu Volkswagen Jetta, kura bija sliktā tehniskajā stāvoklī. Policijas darbinieki, pārbaudot automašīnu, secināja, ka tā ir zagta un aizturēja 1993.gadā dzimušu jaunieti, kurš vadīja automašīnu un 1992.gadā dzimušu jaunieti, kā viņa līdzdalībnieku.

Aizturētos likumsargi nogādāja Ogres policijas iecirknī. Policisti noskaidroja, ka aizturētais autovadītājs agrāk sodīts par līdzīgām automašīnu zādzībām un bojāšanām, kā arī nesen atbrīvots no apcietinājuma. Arī otrs aizturētais jaunietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā. Abi aizturētie savu vainu neatzina. Tuvākajā laikā tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajiem jauniešiem.

Policijā sākts kriminālprocess par zādzību un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu sīkākus notikušā apstākļus.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais