Liepājā tumsas aizsegā notriec gājēju

Liepājā Ganību ielas šķērsošana bēdīgi beigusies kādam vīram – viņu notriekusi mašīna.

Automašīnas "Renault Kangoo" vadītājs pie 147. nama gājēju pamanījis tikai mirkli pirms sadursmes. Gājējs ielu šķērsojis tam nepiemērotā vietā, tuvu braucošas automašīnas priekšā un nebija parūpējies arī par atstarojošiem elementiem uz apģērba, raksta "liepajniekiem.lv".

Notikuma vietā noskaidroja, ka automašīnas vadītājs izsaucis policiju un mediķus. Tie ieradās īsā laikā un sniedza profesionālu palīdzību cietušajam, kurš, ar pārsitu galvu guļot asins peļķē, teju vai grasījās doties mājup, uz ko mediķi atbildēja, ka viņiem nekas neesot pret to, tomēr sākumā cietušā ceļš vedīšot uz slimnīcu. Ielas malā mētājās divas neattaisītas divlitrīgas alus pudeles, tiesa, to tukšošanā cietušais vismaz aizvakar nevarēja piedalīties.

Valsts policija informē, ka vīrietis nogādāts Liepājas Reģionālajā slimnīcā ar kājas un, iespējams, pieres kaula lūzumu.

Cietis arī braucamais – sabojāts motora pārsegs, automašīnas priekšdaļa un izsists vējstikls.

Diemžēl daudzi gājēji joprojām vēl nav izpratuši atstarotāju nozīmi. Neapgaismotā ceļa vai ielas posmā tumšās drēbēs šķērsojot brauktuvi, cilvēks apdraud gan savu, gan citu dzīvību.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.