Jaunai sievietei par sērijveida zādzībām draud līdz 10 gadu cietumsods

Kādai jaunai sievietei, kura tiek turēta aizdomās par sērijveida zādzību izdarīšanu Liepājā, draud cietumsods pat līdz 10 gadiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

1988.gadā dzimusī sieviete šī gada aprīlī kādā veikalā Liepājā norēķinājās ar zagtu kredītkarti. Vēlāk, izmeklēšanas gaitā nopratinot viņu, tika noskaidrots, ka noziedzīga nodarījuma izdarīšanā piedalījies arī sievietes paziņa - 1981.gadā dzimis vīrietis. Abi tika atzīti par aizdomās turētajiem un savu vainu inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā atzinuši.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka sieviete pastrādājusi vēl citus noziedzīgus nodarījumus - sieviešu mēteļa zādzību no garderobes, mobilā telefona zādzību un naudas zādzību, iekļūstot svešā dzīvoklī. Tāpat sieviete tiek turēta aizdomās par zādzību no cita dzīvokļa, kur nozagts portatīvais dators un ārējais datu nesējs. Ierosināts arī kriminālprocess par zādzību vēl kādā dzīvoklī, kur nozagtas dažādas sadzīves mantas, DVD atskaņotājs, vairāki mobilie telefoni un sudraba izstrādājumi.

Aizdomās turētajai sievietei, tāpat kā viņas paziņam, nav iegūta pamatizglītība, abi ir bez darba.

Kriminālprocesa izmeklēšanā apkopotā informācija un pierādījumu bāze liecina par jaunās sievietes vainu visās minēto zādzību epizodēs. Kriminālprocesi ir apvienoti un nodoti kriminālvajāšanas sākšanai pret aizdomās turēto sievieti, kā arī viņas paziņu, kurš tiek turēts aizdomās par sveša maksāšanas līdzekļa izmantošanas mēģinājumu. Par šāda veida noziegumu sēriju Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana līdz pat 10 gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Gadījums, kad privātā biznesa augstskola "Turība" paudusi neizpratni par to, kāpēc Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU) ekskluzīvi piešķirta nauda augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai, norāda uz nepieciešamību atvērt diskusiju par to, kurām augstākās izglītības iestādēm ir iespējas saņemt konkrētus valsts pasūtījumus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svarīgākais