Lielbritānijā par dzērienu veikala apzagšanu notiesāts Latvijas valstspiederīgais

Lielbritānijā par dzērienu veikala apzagšanu notiesāts Latvijas valstspiederīgais, kuram piespriests četru mēnešu nosacīts cietumsods, vēsta laikraksts "The Cambs Times".

24 gadus vecais Mihails Trofimovs otrdien Visbehas tiesā atzina savu vainu apsūdzībās par divkārtēju ielaušanos veikalā un alkoholisko dzērienu nozagšanu 47,01 sterliņu mārciņas (36,71 lata) vērtībā.

Trofimovs veikalu pirmo reizi apzaga naktī uz 17.augustu, ar kanalizācijas lūku izsitot skatlogu un nozogot vairākas alkoholiskā dzēriena pudeles, kuras viņš pēc tam redzēts netālu tukšojam.

Otrreiz viņš veikalā ielauzās 22.oktobrī, ar metāla stieni izsitot stiklu un aiznesot alkohola pudeles. Trofimovu pēc brīža aizturēja policists ar suni, kas atrada viņu slēpjamies tuvējā parkā.

Tiesā Trofimovs atzinās, ka tajā pašā veikalā viņš vēl vienu reizi nozadzis degvīnu.

Apsūdzētā advokāte tiesā sacīja, ka Trofimovs Lielbritānijā ieradies no Latvijas pirms 18 mēnešiem, taču viņam neesot darba.

Visbehas tiesa bez nosacītā cietumsoda Trofimovam piesprieda 150 stundu sabiedriskos darbus, kā arī lika segt veikala īpašniekam radītos zaudējumus 200 sterliņu mārciņu (156 latu) apmērā.

Svarīgākais