Avārijā Gulbenes novadā bojā gājusi sieviete

Vakar Gulbenes novadā divu automašīnu sadursmē bojā gājusi kāda 1943.gadā dzimusi sieviete.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka ap plkst.18.15 autoceļa Gulbene-Balvi 7.kilometrā 1944.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "VAZ" ar piekabi un veicot kreiso pagriezienu, sadūrās ar automašīnu "BMW 520", ar kuru 1991.gadā dzimuša vīrietis veica automašīnas "VAZ" apdzīšanas manevru. No gūtajām traumām notikuma vietā nomira automašīnas "VAZ" pasažiere, 1943.agdā dzimusi sieviete. "VAZ" vadītājs ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Kā aģentūru informēja Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienestā (VUGD), gan cietušā automašīnas vadītāja, gan bojāgājušās mirstīgo atlieku atbrīvošanai no automašīnas vraka bijusi nepieciešama VUGD darbinieku palīdzība.

Savukārt Liepājā, Meža ielā, 2003.gadā dzimusi meitene, vadot velosipēdu, pēkšņi no automašīnas aizsega izbrauca uz ceļa braucamās daļas, kur sadūrās ar automašīnu "VW Passat". Cietušā meitene ar sasitumiem nogādāta slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 48 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 10 cilvēki un viens cilvēks gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 27 avārijas, kurās cietuši seši cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 31 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. Septiņi no tiem bija autovadītāji, 24 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti desmit transportlīdzekļu vadītāji - trīs autovadītāji un septiņi velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Svarīgākais