Iļģuciemā aiztur rūdītu dzīvokļu zagli

Vakar Rīgas policijas darbinieki aizturēja vairākkārt sodītu vīrieti aizdomās par augusta sākumā veiktu zādzību no dzīvokļa Rīgā, Iļģuciema mikrorajonā.

3.augustā Iļģuciemā, kādā daudzstāvu namu 1.stāva dzīvoklī nakts laikā ielauzās kāds vīrietis. Dzīvokļa īpašniece, kura tajā brīdī gulēja, pamodās no trokšņiem un, ieslēdzot gaismu, pamanīja nepazīstamu vīrieti. Svešinieks dzīvoklī bija iekļuvis atspiežot virtuvē pusatvērto logu un paspējis salikt vairākas vērtīgas mantas promnešanai. Ieraugot sievieti, nepazīstamais vīrietis no notikuma vietas aizbēga.

Par šo gadījumu Rīgas policija sāka kriminālprocesu un, veicot izmeklēšanu, nāca uz pēdām kādam 1964.gadā dzimušam vīrietim. 13.augustā policisti aizdomās turamo aizturēja. Lai gan cietusī atpazina aizturēto, kā vīrieti, kurš bija ielauzies viņas dzīvoklī, aizdomās turamais savu vainu noliedza. Viņš jau agrāk vairākkārt sodīts par līdzīgu zādzību veikšanu, atspiežot dzīvokļu logus. Rīt tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turamajam.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neatstāt atvērtus logus nakts laikā vai dodoties prom no mājokļa. Īpaši jāuzmanās pirmo stāvu iedzīvotājiem. Kā arī neatstāt neaizslēgtas durvis dienas laikā, jo zaglis var nemanāmi iekļūt dzīvoklī un nozagt mantas, kas atrodas priekšnamā.

Svarīgākais