Izsitot kāda Vecrīgas veikala skatlogu, nozog dārglietu

Sestdienas rītā Vecrīgā notverts kāds 46 gadus vecs vīrietis, kurš kādam veikalam bija izsitis skatlogu un nozadzis dārglietu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP), Centra rajona pārvaldes darbinieki 12.augustā plkst.5.20 saņēma informāciju, ka kāds vīrietis Vecrīgā izsitis skatlogu dārglietu veikalam, nozadzis no vitrīnas preces un bēg uz pilsētas centru, bet viņam seko cits vīrietis.

Policisti nekavējoties brauca norādītajā virzienā un drīz vien pamanīja, ka uz ietves sēž vīrietis, bet otrs, pamanot policijas automašīnu, māj ar roku, saucot palīgā.

Gados jaunākais vīrietis paskaidroja, ka esot redzējis, kā aizturētais vīrietis izsitis stiklu, kaut ko paņēmis un bēdzis. Viņš nolēmis sekot.

46 gadus veco zeltlietu kārotāju policisti aizturēja un pārmeklējot pie viņa atrada gredzenu ar cenrādi un informāciju par dārglietu. To, ka izsitis juvelierizstrādājumu veikalam vitrīnu, vīrietis nenoliedza, bet savu rīcību pamatot nevarēja.

Kopā ar liecinieku un aizturēto policisti devās uz norādīto vietu un konstatēja, ka veikalam ir izsists skatlogs, notikuma vietā strādāja apsardzes firma.

Vainīgais un liecinieks nogādāti Valsts policijā, lai noskaidrotu lietas apstākļus un nodrošinātu tālāku lietvedību.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais