Aizdomās par dubultslepkavību Ilūkstes novadā aizturēts nogalinātā vīrieša dēls

Svētdienas rītā Ilūkstes novadā uz lauku ceļa, blakus ceļam Subate – Nereta automašīnā atrasti vīrieša un sievietes līķi ar daudzām šautām brūcēm. Aizdomās par slepkavību aizturēts kāds vīrietis, kurš savu vainu jau ir atzinis. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir nošautā vīrieša dēls.

Viens no nogalinātajiem ir  jurists Viktors Brūveris (53) Viņam blakus bija 52 gadus veca pasažiere Larisa Serpionova, ziņo portāls D-fakti.lv.

Sievietei, kura atradās automašīnā, bija šautas brūces kakla un vēdera rajonā, bet netālu no automašīnas uz zemes bija vīrieša līķis ar šautām brūcēm krūšu kurvī, informē Valsts policija.

Svētdien Kriminālpolicijas darbinieki, uz aizdomu pamata par šī sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizturēja 1986.gadā dzimušu vīrieti. Turpinot izmeklēšanu policijas darbinieki atsavinājuši dažādus šaujamieročus, nozīmētas vairākas ekspertīzes. Aizturētais savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzina. Patlaban viņš atrodas īslaicīgas aizturēšanas vietā un tuvākajā laikā tiesa lems par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, jaunais vīrietis savu tēvu un pamāti sagaidījis pie īpašuma, bruņojies ar šaujamieroci. Vispirms šāviens raidīts tēvam, bet pēc tam nogalināta arī sieviete.

Vīrieša rīcības motīvi pagaidām nav zināmi, policijai ir vairākas versijas, kādēļ slepkavība notikusi.

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

Viktors Brūveris strādāja par mežsargu Daugavpils Komunālajā saimniecībā, tika atlaists štatu samazināšanas dēļ, tai laikā pabeidza Baltijas Starptautisko akadēmiju, praktizēja kā advokāts, pēdējā laikā strādāja par juristu Aknīstes pilsētas administrācijā.

Policija nopratināja trīs Viktora Brūvera pieaugušos dēlus – viņš dēlus un meitu audzināja bez mātes, jo viņa ģimeni pameta. Viens no dēliem dzīvo lauku mājā, kuras tuvumā tad arī tika atrasta automašīna ar diviem sašautajiem ķermeņiem.

Noslepkavotā māte - 85 gadus vecā Valentīna - pastāstīja, ka pirmdien pie sevis uz tikšanos gaida policijas izmeklētāju, lai sniegtu viņam svarīgas liecības.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais