Džūkstē viltus sociālās darbinieces pensionārei nozog 360 latus

Vakar Tukuma novada Džūkstes pagastā, uzdodoties par sociālajām darbiniecēm, divas sievietes nozagušas pensionārei 360 latus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Divas sievietes esot piezvanījušas pie 1935.gadā dzimušas sievietes dzīvokļa durvīm un uzdevušās par sociālajām darbiniecēm. Pēc sieviešu aiziešanas konstatēts, ka no dzīvokļa pazudusi nauda - 360 lati.

LETA jau ziņoja par līdzīgu gadījumu Kandavas novada Vānes pagastā, kad divas sievietes, iekļūstot dzīvoklī, nozagušas naudu kādai pensionārei.

Kā liecina policijas iepriekš sniegtā informācija, gadījumā Vānē krāpnieces uzrunājušas veco sievieti un jautājušas, vai viņa pazīst kādu dziednieci, tad lūgušas parādīt, kur dzīvokļa saimniece guļ, lai pārliecinātos, vai guļvietas izvietojums nerada veselības problēmas. Sievietes pabijušas dzīvoklī ilgāku laiku, un pēc tam cietusī kundze konstatējusi, ka pazudusi nauda.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pēdējā laikā Zemgalē fiksēti vairāki krāpšanas gadījumi.

Policija brīdina iedzīvotājus neielaisties ne sarunās, ne darījumos ar svešām personām, vēl jo vairāk, ja šīs personas neuzrāda nekādus personību apliecinošus dokumentus.

Policija aicina iedzīvotājus informēt arī savus kaimiņus par šāda veida gadījumiem, lai nenāktos saskarties ar krāpnieciskām darbībām. Parasti no krāpnieciskām darbībām cieš gados vecāki cilvēki.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais