Rēzeknē saimnieka acu priekšā aizdzen automašīnu

Rēzeknē saimnieka acu priekšā aizdzīta automašīna, kuru jau iepriekš kāds garnadzis mēģinājis nozagt.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, 31.jūlija rītā Rēzeknē kāds vīrietis konstatējis, ka viņam piederošajai automašīnai "Audi" ir bojāta virsbūve. Apskatot transportlīdzekli, policijas darbinieki konstatējuši, ka minētie bojājumi, iespējams, ir transportlīdzekļa uzlaušanas mēģinājuma pēdas. Par mantas tīšu bojāšanu tika sākts kriminālprocess.

Kā vēlāk izrādījās, ar to vien transportlīdzekļa saimniekam piedzīvojumi vēl nebija beigušies, jo ļaundaris bija noskaņots atgriezties pēc šīs automašīnas un pabeigt savu plānu. Tās pašas dienas vēlā vakarā, īsi pirms pusnakts, vīrietis pa dzīvokļa logu pamanīja, ka sveša persona brauc prom ar viņa automašīnu.

Saņemot informāciju par notikušo un operatīvi reaģējot, policijas darbiniekiem jau pēc neilga laika zagli izdevās aizturēt. Tas izrādījās kāds 1990.gadā dzimis agrāk par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem tiesāts vīrietis.

Turpinot izmeklēšanu, policija noskaidrojusi aizturētā saistību vēl ar vienas automašīnas zādzību, kad naktī uz 22.jūliju Rēzeknē no mājas pagalma Šķērsielā tikusi nozagta automašīna "VW Golf".

Nozagto transportlīdzekli garnadzis jau bija paspējis pārdot, taču policijai izdevās to atrast.

Sāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Latvijā

Gadījums, kad privātā biznesa augstskola "Turība" paudusi neizpratni par to, kāpēc Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU) ekskluzīvi piešķirta nauda augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai, norāda uz nepieciešamību atvērt diskusiju par to, kurām augstākās izglītības iestādēm ir iespējas saņemt konkrētus valsts pasūtījumus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svarīgākais