Rīgas policija meklē metāla ziloņa statujas īpašnieku

© Valsts policija

Šorīt Rīgas policisti aizturēja trīs aizdomīgus jauniešus, kuri pa ielu nesa iespaidīga izmēra metāla ziloņa statuju. Tā kā jaunieši nevar paskaidrot statujas izcelsmi, pastāv aizdomas, ka tā ir zagta. Policija lūdz atsaukties ziloņa īpašnieku.

Šorīt pulksten 6.25 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki saņēma kāda iedzīvotāja zvanu, kurš ziņoja, ka Pārdaugavā trīs aizdomīgi jaunieši nes ziloņa statuju. Pēc iedzīvotāja ziņotā jaunieši ar velosipēda palīdzību statuju pārvietoja pa Ernestīnes ielu Kalnciema ielas virzienā.

Piecas minūtes vēlāk likuma sargi visas trīs aizdomīgās personas aizturēja un kopā ar statuju nogādāja policijas iecirknī. Divi no aizturētajiem dzimuši 1984. gadā, bet trešais 1989. gadā, visi agrāk ir sodīti gan par metāla zādzībām, gan par narkotiku lietošanu.

Tā kā jaunieši nevarēja paskaidrot, kur dabūjuši ziloni, likuma sargiem ir pamatotas aizdomas, ka statuja varētu būt zagta. Tādēļ policija lūdz atsaukties statujas īpašnieku, zvanot uz tālruņu numuriem: 67500700, 67500714 vai 110.

Latvijā

Gadījums, kad privātā biznesa augstskola "Turība" paudusi neizpratni par to, kāpēc Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU) ekskluzīvi piešķirta nauda augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai, norāda uz nepieciešamību atvērt diskusiju par to, kurām augstākās izglītības iestādēm ir iespējas saņemt konkrētus valsts pasūtījumus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svarīgākais