VID kādā saldētavā konfiscē 30 tonnas garneļu bez dokumentiem

Piektdien, 27. jūlijā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonas, veicot pārbaudes pasākumus kādā no Rīgas saldētavām, konstatēja, ka saldētavā atrodas 65 paletes (aptuveni 30 000 kg) saldētu garneļu bez pavaddokumentiem.

Marķējums uz preces norāda, ka saldēto garneļu izcelsme ir Vjetnama, bet izplatītājs, saskaņā ar norādīto informāciju uz preces, kāds Šveices uzņēmums. Saldētavas telpu īpašnieki nevarēja VID FPP darbiniekiem uzrādīt preces dokumentus, kas apliecina preces izcelsmi un kvalitāti. Saskaņā ar saldētavas īpašnieku noslēgto īres līgumu, krava pieder Igaunijas uzņēmumam, taču Igaunijas uzņēmuma pārstāvis nav uzrādījis nekādus īpašuma apliecinošus dokumentus.

Sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka garneles bija paredzētas izplatīšanai ārpus Eiropas Savienības, taču FPP pieļauj iespēju, ka preci faktiski bija plānots izplatīt Latvijā. Preces cena bija norādīta eiro, un minētās kravas vērtība ir aptuveni EUR 200 000.

VID Finanšu policijas pārvaldē šodien,  tika uzsākts kriminālprocess pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma XIX nodaļā par noziedzīgajiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Iespējams, ka šī ir garneļu krava, kas pazudusi Vācijas pilsētā Brēmerhāfenē.

 Jau ziņots,ka nenoskaidroti kravas automašīnu vadītāji 16. un 17.jūlijā Vācijas pilsētā Brēmerhāfenē uzrādījuši viltotas Lietuvas pases, kas it kā izdotas Jonam Valaitim  un Andrum Daukšam, un, uzdodoties par Latvijā reģistrētas firmas "Alvos Trans" pārstāvjiem, nozaguši divas kravas ar kopumā 65 paletēm saldētu garneļu.

Cietušie uzņēmumi pēc notikušā izsludinājuši atlīdzību par jebkuru informāciju, kas palīdzēs atrast lietošanai derīgo preci. Atlīdzība piedāvāta 10% apmērā no atgrieztās preces vērtības, bet ne vairāk par 20 000 eiro (14 000 latu). Uzņēmēji arī apsolījuši, ka atlīdzība tiks izmaksāta arī par noderīgas informācijas sniegšanu Lietuvas, Latvijas vai Vācijas policijai.

Svarīgākais