Rīgas Brāļu kapos vīrietis nozog 62 kvadrātmetrus kapara lokšņu

Rīgas reģiona policijas darbinieki 26.jūlijā aizturēja kādu vīrieti aizdomās par kapara lokšņu zādzībām no Brāļu kapiem Rīgā.

Šī gada janvārī Rīgas policijā reģistrētas divas zādzības no Rīgas Brāļu kapiem, kurās kopā nozagti 62 kvadrātmetri kapara lokšņu. Par noziegumu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 228. panta 3. daļas. Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki nāca uz pēdām kādam agrāk sodītam vīrietim.

26.jūlijā likumsargi aizdomās par kapara lokšņu zādzību un kapu apgānīšanu aizturēja 1991.gadā dzimušu vīrieti. Viņš savu vainu atzina un šobrīd atrodas apcietinājumā.

Lieta nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un turpinās izmeklēšana.

Latvijā

Gadījums, kad privātā biznesa augstskola "Turība" paudusi neizpratni par to, kāpēc Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU) ekskluzīvi piešķirta nauda augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai, norāda uz nepieciešamību atvērt diskusiju par to, kurām augstākās izglītības iestādēm ir iespējas saņemt konkrētus valsts pasūtījumus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svarīgākais