Aiztur ar vadiem un mūzikas atskaņotāju "bruņojušos" jaunieti, kurš draud uzspridzināt lielveikalu

Sestdienas vakarā apsardzes darbinieki aizturēja un nodeva policijai jaunu vīrieti, kurš, aptinies ar elektrības vadiem un piespraudis sev pie jostas mūzikas atskaņotāju, draudēja uzspridzināt kādu no Rīgas centra lielveikaliem.

Kā liecina informācija Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) "Facebook" lapā, 28.jūlija vakarā vienā no galvaspilsētas centra lielveikaliem jauns vīrietis piegāja pie veikala darbinieces un paziņoja, ka grasās uzspridzināt tirdzniecības vietu.

Veikala apsardzes darbinieki norobežoja teritoriju, taču bija skaidri redzams, ka jaunietis nav bruņojies, bet gan aptinies ar vadiem un pie jostas piespraudis mūzikas atskaņotāju. Apsardzes darbinieki viņu aizturēja un ziņoja par notikušo policijai.

Policija vēlāk konstatēja, ka 1989.gadā dzimušais vīrietis jau agrāk ir nonācis likumsargu redzeslokā par līdzīgām darbībām, turklāt jaunietis bija izsludināts meklēšanā par citu gadījumu, kad viņš arī bija izteicis draudus spridzināt.

Aizturēšanas brīdī jaunietis bija stiprā alkohola reibumā - 2,37 promiles. Savu rīcību viņš izskaidroja ar ģimenes konfliktu un nepatiku pret apsardzes darbiniekiem. Šādā veidā jaunietis esot gribējis izlādēt savas dusmas.

VP RRP par notikušo sāka kriminālprocesu, līdz ar to aizturētajam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 100 minimālajām mēnešalgām (20 000 latu).

Svarīgākais